Kotlety mielone ze szpinakiem




Potrzebujemy:

0,5 kg mięso mielone
1 opakowanie mrożonego szpinaku
3 ząbki czosnku
1 jajko
Bułka tarta
Sól
Pieprz
Olej


Szpinak rozmrażamy i wrzucamy na patelnie.
Smażymy, aż cała woda wyparuje.
Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do szpinaku.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Następnie mięso mielone wrzucamy do miski.
Dodajemy jajko, odrobinę bułki tartej i przyprawy
(doprawiamy według uznania- pamiętaj, że wcześniej doprawialiśmy szpinak).
Na koniec dodajemy wcześniej przygotowany szpinak.
Mieszamy, aż składniki się połączą.
Lepimy kotleciki i obtaczamy je bułką tartą.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.



SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. smacznie i zdrowo. choć bym nie zjadła, bo nie przepadam za szpinakiem , ale mozna zawsze urozmaicic pieczarkami czy czymś innym ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas pieczarki , cebula i papryka już się przejadły do kotletów to trzeba kombinowac coś nowego. A szpinak uwielbiamy.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 miszmaszkingi , Blogger