Rosół bez mięsa na kostkach rosołowych
Potrzebujemy:
1 średnia cebula
Marchew
Seler
Pietruszka- korzeń i natka
Por
3 kostki rosołowe drobiowe
Sól, pieprz
Ziele angielskie- kilka kulek
Liść laurowy- kilka listków
Makaron
Warzywa obieramy i kroimy-
w paski, w kostkę- jak tam pasuje.
Podsmażamy na patelni, aż lekko się przypieką.
(Ja podsmażam warzywa ponieważ są o niebo
lepsze od takich surowych).
W między czasie, w dużym garnku gotujemy wodę
z dodatkiem soli, pieprzu, ziela i liści.
Gdy już warzywa są podsmażone wrzucamy do
bulionu i gotujemy ok 45 min na małym ogniu.
Gotujemy makaron- dziś dałam świderki bo tylko taki
miałam w szafce :) .
Smacznego !
ojjj kostki rosolowe to świnstwo. ja gotuje rosol bez, zwłaszcza jak wiem, ze dziecku podaję. u mnie to rosol = duza ilosc warzyw, miesto i na wolnym ogniu okolo 3h (minimum).
OdpowiedzUsuń