Przepis na racuchy z jabłkiem
Potrzebujemy:
(wyjdzie ok 20 szt. )
3 łyżki cukru
1 jajko
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jabłka
Cukier puder- do posypania
Olej- do smażenia
Do miski wbij jajko i dodaj cukier.
Miksuj, aż powstanie puszysta piana.
Dodaj stopniowo mąkę z proszkiem i mleko.
Delikatnie wymieszaj, żeby składniki się połączyły.
Jabłko obierz i pokrój na plastry.
Rozgrzej patelnię z łyżką oleju.
Wlej małe porcje ciast na patelnię,
następnie połóż plastry jabłka na placki.
Smaż z dwóch stron, aż się zarumienią.
Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.
Można dodać bitą śmietanę i posypać słodkimi wiórkami
lub dodać jakieś inne owoce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz